ingrediënten
1 venkelknol
3 tomaten
3 aardappelen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Ontvel de tomaten door de tomaten 30 seconden in kokend water te dompelen. Vervolgens spoel je ze af met koud water.
Het velletje laat nu makkelijk los. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de venkelknol in stukjes en spoel ze af. Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de overige groenten toe en bak nog 5 minuten mee.
Voeg er net zo veel kokend water aan toe tot alle groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe. Laat de soep 30 minuten
op laag vuur zachtjes sudderen.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep goed warm.